Houtrot reparatie

De constatering van houtrot is erg onplezierig. Uw veilige woning lijkt in verval te geraken en het vervangen van de kozijnen lijkt dichterbij dan ooit. Gelukkig is dat vaak niet de meest voor de hand liggende oplossing. Het voorkomen van houtrot is één van onze grootste doelen. Wij weten waar de zwakke punten van uw woning in Groningen zitten en kunnen zo vroegtijdig houtrot voorkomen. En mocht er toch sprake zijn van houtrot, dan kunnen wij tijdens de schilderopdracht vaak specifieke houtrotdelen eenvoudig repareren of vervangen. U ziet niets van de reparatie.

Houtrot voorkomen

Houtrot ontstaat meestal doordat er vocht in de constructie kan komen. Dit wordt veroorzaakt door openstaande verbindingen of scheuren in- of het ontbreken - van de verflaag. Voorbeelden hiervan zijn openstaande kit naden bij de beglazing, scheuren in kozijnen, ramen en deuren, of lekkages in goten of op daken waardoor vocht in de constructie kan dringen. Bij de uitvoering van onze werkzaamheden letten wij altijd op openstaande verbindingen en zorgen wij dat deze onmiddellijk gedicht worden om toekomstige houtrot te voorkomen. U kunt zelf ook houtrot helpen voorkomen door uw houtwerk goed schoon te houden zodat vocht minder vat krijgt op uw schilderwerk.

Houtrot herkennen

Houtrot treedt vaak als eerste op bij kozijnen, liggende delen en verbindingen. U kunt vergevorderde houtrot vaak zelf herkennen.Let hierbij op de volgende kenmerken:
  • Het loslaten van delen van het hout, zachte plekken in het hout
  • Blaasvorming onder de verflaag en onthechting daarvan;
  • Barsten in de verflaag;
  • Klemmende ramen en deuren vanwege uitzettend hout
  • Bruine of zwarte verkleuring van het ongeverfde hout;

Houtrot reparatie goedkoper dan vervanging!

In woningen die gebouwd zijn tijdens de periode van de woningnood in de jaren 70 en 80 zijn er veel materialen toegepast die kwalitatief ook erg gevoelig zijn voor houtrot. In Groningen treffen wij veel van dit soort woningen aan. U vindt het probleem dan meestal terug in kozijnen en gevelpanelen. Ook boeiboorden, goten en overstekken zijn erg gevoelig voor het ontstaan van houtrot. Wist u echter dat in de meeste gevallen 95% van het hout van een kozijn met houtrot nog in goede staat verkeert?

Jarenlange kwaliteit

Door alleen te kiezen voor de beste materialen en leveranciers bieden we u gegarandeerde kwaliteit. We stellen namelijk niet alleen de hoogste eisen aan onze mensen, maar ook aan de materialen en leveranciers waarmee we werken. Zo kunnen wij u garantie geven op onze materialen en werkzaamheden, heeft u ruime keuze in soorten en mogelijkheden en bent u altijd van één ding zeker: houtrotreparaties uitgevoerd door onze mensen gaat gegarandeerd vele jaren mee!
Wij helpen u graag verder! Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!